Vrienden van Nederland heeft Alles

Zo tof dat deze organisaties ons wilden helpen om de meest onvergetelijke ontdekkingsreis door Nederland te maken. De combinatie van het beste advies van deze toonaangevende organisaties in de reisbranche, al de fantastische tips van onze volgers en natuurlijk onze eigen belevenissen en ervaringen zorgen ervoor dat we het allerleukste vakantieboek ooit kunnen maken. Hoe leuk is dat? Daar zijn wij onwijs trots op!

NBTC

NBTC is dé destinatiemanagement-organisatie van Nederland en zorgt op basis van relevante kennis en inzichten voor een nationale visie op toerisme. Op basis van deze visie verbinden, faciliteren en ondersteunen wij steden, regio’s, ondernemers en andere partijen. Zo komen ze gezamenlijk tot initiatieven die bezoekers aantrekken voor vakanties of zakelijke bijeenkomsten in Nederland.

Bezoek website Ontdek de organisaties per provincie
NBTC
Zuiderzeemuseum
Zuiderzeemuseum

In 1950 werd het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum geopend. Eind jaren zestig startte de ontwikkeling van het openluchtmuseum, dat – na jaren van voorbereiding – in 1983 open ging voor het publiek. Het buitenmuseum toont het leven rond de Zuiderzee tussen 1880 en 1930; de laatste periode voor de voltooiing van de Afsluitdijk in 1932. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van de voormalige Zuiderzee. Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het is een museum van en over de regio, dat door zijn activiteiten en aanpak een internationaal publiek bereikt.

Landal

Landal GreenParks is een dynamische organisatie die toonaangevend is in het management, beheer en verhuur van bungalowparken. Ruim 95 parken met in totaal ca. 15.000 bungalows. De organisatie onderscheidt zich van andere aanbieders door het open karakter van de parken. De begrippen rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste karakteristieken die daar bij horen.

Landal
Van der Valk
Van der Valk

Wat in 1862 begon met café de Gouden Leeuw in Voorschoten is uitgegroeid tot een trotse hotelketen met wereldwijd meer dan 100 hotels en restaurants. Door steeds te vernieuwen maken we comfort toegankelijk. Gastvrijheid zit in onze genen. Daarom voelt Van der Valk altijd vertrouwd en toch elke keer anders. Met bijna honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf. Een grote familie die zo lang intensief samenwerkt, dat zorgt uiteraard voor mooie verhalen.